OVER KIM

Portret kim2 RGB

INTERIEUR      TENTOONSTELLING      SCENOGRAFIE

WIE IK BEN

WIE IK BEN

Ik ontwikkel projecten op het gebied van interieurarchitectuur en scenografie (o.a. tentoonstellingsdesign, merkarchitectuur, ruimtelijke communicatie e.a.).

Mijn kracht ligt in het vertalen van de wensen van de klant in een sfeervol ontwerp. Hierbij werk ik persoonlijk, individueel en inhoudsgeoriënteerd en begeleid de realisatie van het project. In dit proces worden architectonische vormgeving, meubel, licht en evt. media, techniek en graphics passend per project ontwikkeld. Afhankelijk van de opdracht werk ik daarbij met ervaren zelfstandige vakspecialisten samen.

Als u op zoek bent naar een verfrissende kijk op uw interieur. Bel dan 06-42822214 of mail naar mail@kimmachielsen.com .

VISIE

VISIE

Als interieurarchitect en scenograaf zoek ik in het ontwerp de balans tussen een aantrekkelijk gezonde goed functionerende ruimte en een inhoudelijk vertellende ruimte waarin de gebruikerservaring centraal staat. In een goed interieur zijn de functionele eisen en de gebruikersbehoeften op elkaar afgestemd.

Voor het ontwerp ga ik op zoek naar het verhaal dat de klant wil vertellen. Bijvoorbeeld een bepaald tentoonstellingsthema, de core-business van een bedrijf, de bedrijfsfilosofie of een nieuwe verkoopcampagne. Dit verhaal vormt de basis voor het ontwerp, waarbij de belevenis centraal staat. Ontwerpinstrumenten als vorm, sfeer, kleur, materiaal, licht, mogelijkheden tot interactie e.a. zorgen voor een passend beeld.

WERKWIJZE

WERKWIJZE

Ik betrek de klant en gebruiker zoveel mogelijk bij het ontstaansproces. Samen maken we een eisenpakket en een scenario op basis waarvan ik aan de slag ga.

Hieronder een fotoslide van de fases die tijdens een project doorlopen worden:

1. Meten is weten

Vooraf aan het ontwerp wordt de locatie bekeken en opgemeten.

2. Pinboards

Ter ondersteuning van de brainstorm, de ideevorming en het ontwerpproces ontstaan collage-achtige prikborden.

3. Samenwerking / Cocreatie

Communicatie en samenwerking is essentieel om tot een goed eindproduct te komen.

4. Besprekingen met klant

Soms werkt het goed om vanuit een andere invalshoek naar een project te kijken. Op de foto doen we dat letterlijk vanaf een stoel.

5. Maquette bouwen

De maquette is een ideaal medium om verhoudingen te testen en de ruimtelijke ervaring te onderzoeken.

6. Tekenen voorontwerp

Eerste ideeën worden in handmatige schetsen verbeeld.

7. Definitief ontwerp

Het concrete idee wordt in 3d en 2d digitaal uitgewerkt.

8. Bouwbegeleiding

De interieurarchitect begeleid de realisatie en het werk op de bouwplaats.