DE EVOLUTIE ONTDEKKEN

Aquazoo Löbbecke Museum Düsseldorf

Het Aquazoo is een combinatie van een zoo en een natuurhistorisch museum. Het spiraalvormige gebouw met zijn vele aquaria uit de jaren ’70 vormde de basis voor ons ontwerp. De opdracht omvatte de foyer, de tentoonstelling en een nieuwe signing.

Als bezoeker beweeg je als het ware door ons ecosysteem. De tentoonstelling begint onder water en loopt geleidelijk over naar land, waarbij je eindigt op het dak in een tropische hal. Op diverse punten zijn uitzichten in de “echte” natuur d.m.v. aquaria en terraria begeleid door informatie borden, vitrines, afbeeldingen en interactieve stations waar spelenderwijze informatie wordt opgedaan over waarom en hoe dieren van water aan land gingen.

Dienstverband: Studio KLV
Klant: Aquazoo Löbbecke Museum
OMVANG: 2500 M2
Datum : 2012-2013 / opening 2017